Inspekce má pravdu, policistův zákrok byl v pořádku.

12. 06. 2015 17:00:00
Jedním z hlavních témat posledních týdnu v médiích, je umravnění chodce policistou v civilu. Případ mě velmi zaujal, proto jsem se snažil ho sledovat. Dnes vyšlo najevo, že inspekce vyhodnotila jeho zákrok v pořádku. A já s tím pl

Nebudu si hrát na nějakého slušňáka. Taky jsem šel několikrát na červenou, jenom proto, že se mi prostě nechtělo čekat. Nebo jsem prostě pospíchal za nějakou „děsně důležitou“ věcí. V pardubickém případě šlo o oběd a vezměte si, že kdyby přišli o minutu později, mohl jim někdo jejich vybrané „Meníčko“ sníst. To už je pořádný důvod udělat přestupek a přecházet na červenou. Nicméně já jsem měl kliku a žádný policista mě při mém přestupku nechytil.

Tento člověk už takovou kliku neměl. V davu za ním stál policista v civilu. Ten sice prvotně mladíka neoslovil zrovna nejvlídněji, ale na jeho přání se bez problémů legitimoval. To ostatně jasně dokumentuje i video, pořízené dalším z chodců. Poté ho také vyzval, aby společně, kvůli zmíněnému přestupku, počkali na hlídku. To se samozřejmě mladíkovi nelíbilo, přeci jen to „Meníčko“ bylo v ohrožení, a začal se poněkud neurvale chovat on.

Nutno dodat, že se tak choval k už legitimovanému policistovi. Nebyl samozřejmě ani ochoten uposlechnout jeho výzvy o setrvání na místě a počkání na hlídku. Je zřejmé, že policista poté nebude za mladíkem běhat po městě a prosit ho, zda by laskavě na jeho kolegy nepočkal, aby mu mohla být udělena pokuta. A tak použil donucovací prostředky. Nutno dodat, že tyto prostředky nepoužil proto, že dotyčný přecházel na červenou, ale proto, že muž odmítl uposlechnout výzvu.

Zákrok byl proto v pořádku a jsem rád, že to tak viděla i inspekce. Nejsem policajt, ale jejich práci jim opravdu nezávidím. Potkávat se a handrkovat s různými feťáky, bezdomovci nebo jako v tomto případě, namyšlenými frajery. A při tom netuší, kdo z nich na ně vytáhne jakoukoliv zbraň. Jasně, v tomto případě spousta z vás řekne, že šlo „jen“ o přecházení na červenou. Nicméně je to přestupek a není možné, aby si každý dělal, co se mu chce. Příště by mohl „jen“ ukradnout tatranku v obchodě nebo „jen“ někoho jen tak zmlátit. Jak známo drobnostmi to začíná a velkým průšvihem končí.

Protože žijeme v době moderních technologií, můžou se podobně natočená videa objevovat pořád. Každý má u sebe malý mobil, kterým nenápadně natočí „zajímavé“ video. A naše média jsou bohužel taková, že po tom okamžitě skočí. A budou kydat společně s anonymy na internetových diskuzích špínu. Je dobře, že tentokrát nedostala špína šanci vyniknout.

Autor: Jakub Zeman | pátek 12.6.2015 17:00 | karma článku: 23.00 | přečteno: 1246x

Další články blogera

Jakub Zeman

Jak je možné, že Záruba neskončil?

Arogance. Sebestřednost. Nulová sebereflexe. Namyšlenost. To vše je hokejový komentátor České televize Robert Záruba v posledních letech. V pátek dopoledne ale překročil všechny hranice.

12.2.2022 v 17:28 | Karma článku: 35.96 | Přečteno: 1720 | Diskuse

Další články z rubriky Společnost

Ladislav Pokorný

Vláda by měla zvážit nařízení, kterým bude stanoveno, že v Česku se už žije líp

Pan premiér se v médiích opakovaně vyjádřil, že díky vládě se občanům žije už jen lépe a že téměř vše bylo vyřešeno. Tuto skutečnost by však bylo vhodné vtělit do vládního nařízení, neboť je smutné, že ne všichni občané to chápou.

28.3.2024 v 16:51 | Karma článku: 30.15 | Přečteno: 387 | Diskuse

Jan Pražák

Mají mít staří lidé přednost?

Ráno jsem vstala levou nohou. Začalo to už předchozí večer, vnučka mi říkala do telefonu, že tam u nich přepadl nějaký mladý mizera staříka, který sotva chodil. Okradl ho a srazil na zem, až si ten pán pohmoždil ruku a odřel tvář.

28.3.2024 v 14:34 | Karma článku: 26.11 | Přečteno: 1397 | Diskuse

Jan Ziegler

Komunistický guru Marx byl vykořisťovatelem a hrubým člověkem

Na zakladateli vědeckého socialismu toho nebylo moc vědeckého a dělníky vůbec nemusel. Viděl v nich pouze nástroje (užitečné idioty), které svrhnou kapitalismus. Nenáviděl Židy a Slovany včetně Čechů.

28.3.2024 v 13:30 | Karma článku: 15.62 | Přečteno: 245 | Diskuse

Rudolf Pekař

Bacha na sváteční cyklisty

Začátek jara přináší nejen kvetoucí přírodu, ale také návrat cyklistů na silnice. Bohužel, spolu s nimi se objevují i tzv. sváteční cyklisté, kteří se chovají neopatrně a nezodpovědně.

28.3.2024 v 12:17 | Karma článku: 6.19 | Přečteno: 188 | Diskuse

Tomáš Vodvářka

Velký pátek jako příležitost

Už několik let je v "portfoliu" státních svátků i Velký pátek, který by mohl být vhodnou příležitostí k uvědomění si tzv. evropských hodnot, s nimiž se poslední léta mediálně žongluje.

28.3.2024 v 9:34 | Karma článku: 17.53 | Přečteno: 252 | Diskuse
Počet článků 201 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1854
Mladý člověk se svým názorem.

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...