Jak se může státní zaměstnanec rok jen flákat?

3. 09. 2015 17:20:00
Prostě mi to nedá, protože mě to strašně štve. Jedná se o Barboru Špotákovou a její vystoupení na Mistrovství světa v Pekingu. I když, ani ne tak o vystoupení a konečný výsledek, jako spíš, jak se k němu Špotáková dopracovala.

Česká oštěpařka je rozhodně dobrou sportovkyní, což ukazují výsledky z nedávné minulosti. Nicméně si myslím, že státní zaměstnanec by neměl žít jen z podstaty a nějakých zásluh. Proto je pro mě absolutně nepochopitelné, aby si někdo prostě jen tak vyhlásil volnější sezonu a jeho zaměstnavatel mu to schválil. Přiznám se, že už když jsem to slyšel poprvé, ťukal jsem si na čelo. To jsem ovšem nečekal, že to v armádě může někdo schválit. Bohužel stalo se.

Špotáková se v roce 2013 stala matkou. Od té doby v jejích rozhovorech neslyšíme nic jiného, než dítě sem a dítě tam. Ano, je matkou, takže je její chování pochopitelné. Co je ovšem nepochopitelné, je chování jejich nadřízených na Dukle. Po prohlášení, že si chce udělat volnější sezonu, bych předpokládal, že si jí pozvou a oznámí něco ve stylu – „Fajn, udělej si volno. Tady máš mateřskou nějakých osm tisíc a věnuj se synkovi a partnerovi naplno. Až budeš připravena nastoupit naplno do zaměstnání, tak se stav.“

Jenže milá slečna už na Dukle dosáhla hodnosti kapitána a jako taková má určitě hodně dobré peníze. A vzdát se jich, byť třeba jen na rok, se jí určitě nechtělo. A proto si vymyslela nějaký paskvil, ve kterém se bude trénovat sama. V podstatě oznámila, že se za velmi slušné státní peníze bude rok jen tak poflakovat a dělat si, co sama uzná za vhodné. Asi se nebudu moc mýlit, když řeknu, že takhle by se to líbilo všem maminkám ve všech firmách, nejen v těch státních. Jen si nejsem jistý, že obyčejné mamince by něco takového prošlo. Vlastně si jistý jsem, neprošlo by to ani náhodou. A to ani v hodně rozežraných státních firmách nebo úřadech.

Uznávám, že pro mě je Špotáková celkem nesympatická osoba. Definitivně se pro mě osobně shodila svým nesmyslným politickým prohlášením po výhře na olympiádě v Pekingu. Pro spoustu lidí a zejména pro novináře, se ovšem od té doby stala modlou a úžasnou bojovnicí proti rozpínavému Rusku. Přesto mě překvapuje, že nikomu nějak nevadí ten stav, že si státní zaměstnanec dává volnou sezonu. Jo, když by náhodou nějaký politik nebo úředník takovým způsobem plýtval státními financemi, to by všichni řvali. Tady je ticho po pěšině. Ještě, když už se někdo nad něčím pozastaví, tak leda nad tím, že se „trénovala“ sama.

Do příští sezony doufám už Dukla něco podobného po letošním fiasku nedopustí. A pokud by snad slečna Špotáková na něčem podobném pořád trvala, není nic jednoduššího, než aby odešla do klasického pracovního procesu. Ovšem nevím, jestli při pracovní době od osmi do pěti bude mít na synka víc času. Troufám si tvrdit, že když si chodí dvakrát denně na hodinu zatrénovat, toho času jí zbývá podstatně víc. Jde jen o to, aby to její zaměstnavatel, tedy Dukla, nějak rozsekla a udělala slečně, které sláva trochu přerostla přes hlavu, v té hlavě pořádek.

Autor: Jakub Zeman | čtvrtek 3.9.2015 17:20 | karma článku: 30.17 | přečteno: 1813x

Další články blogera

Jakub Zeman

Jak je možné, že Záruba neskončil?

Arogance. Sebestřednost. Nulová sebereflexe. Namyšlenost. To vše je hokejový komentátor České televize Robert Záruba v posledních letech. V pátek dopoledne ale překročil všechny hranice.

12.2.2022 v 17:28 | Karma článku: 35.96 | Přečteno: 1720 | Diskuse

Další články z rubriky Společnost

Ladislav Pokorný

Vláda by měla zvážit nařízení, kterým bude stanoveno, že v Česku se už žije líp

Pan premiér se v médiích opakovaně vyjádřil, že díky vládě se občanům žije už jen lépe a že téměř vše bylo vyřešeno. Tuto skutečnost by však bylo vhodné vtělit do vládního nařízení, neboť je smutné, že ne všichni občané to chápou.

28.3.2024 v 16:51 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 41 | Diskuse

Jan Pražák

Mají mít staří lidé přednost?

Ráno jsem vstala levou nohou. Začalo to už předchozí večer, vnučka mi říkala do telefonu, že tam u nich přepadl nějaký mladý mizera staříka, který sotva chodil. Okradl ho a srazil na zem, až si ten pán pohmoždil ruku a odřel tvář.

28.3.2024 v 14:34 | Karma článku: 17.49 | Přečteno: 507 | Diskuse

Jan Ziegler

Komunistický guru Marx byl vykořisťovatelem a hrubým člověkem

Na zakladateli vědeckého socialismu toho nebylo moc vědeckého a dělníky vůbec nemusel. Viděl v nich pouze nástroje (užitečné idioty), které svrhnou kapitalismus. Nenáviděl Židy a Slovany včetně Čechů.

28.3.2024 v 13:30 | Karma článku: 14.12 | Přečteno: 187 | Diskuse

Rudolf Pekař

Bacha na sváteční cyklisty

Začátek jara přináší nejen kvetoucí přírodu, ale také návrat cyklistů na silnice. Bohužel, spolu s nimi se objevují i tzv. sváteční cyklisté, kteří se chovají neopatrně a nezodpovědně.

28.3.2024 v 12:17 | Karma článku: 5.46 | Přečteno: 154 | Diskuse

Tomáš Vodvářka

Velký pátek jako příležitost

Už několik let je v "portfoliu" státních svátků i Velký pátek, který by mohl být vhodnou příležitostí k uvědomění si tzv. evropských hodnot, s nimiž se poslední léta mediálně žongluje.

28.3.2024 v 9:34 | Karma článku: 16.10 | Přečteno: 227 | Diskuse
Počet článků 201 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1854
Mladý člověk se svým názorem.

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...