Český mládežnický hokej je rok od roku bídnější

3. 01. 2016 8:15:00
size="11pt"Přelom roku je tradičně věnován mistrovství světa dvacetiletých hokejistů. Letošek není výjimkou a bohužel není výjimkou ani výsledek a výkon českého týmu.

size="11pt"K přelomu roku pro mě už několik let patří nejen pohádky, ale i anglická liga a také světový šampionát mladých hokejistů. Sleduji to už několik let. Přiznám se, že ještě více se mi líbí, když se hraje v Kanadě, protože ty zápasy jsou v noci a je na ně klid. Navíc mají i daleko lepší atmosféru. Ale i letos jsem většinu českých zápasů viděl. Včetně toho posledního včera proti USA.

size="11pt"Bohužel musím konstatovat, že náš tým je už několik let naprosto nekonkurenceschopný. Samozřejmě, vždy porazíme nějaké ty slabší týmy, takže se vyhneme bojům o udržení. Ze silných soupeřů ale na nikoho nemáme a pravidelně končíme ve čtvrtfinále. Letos jsme měli neskutečnou kliku na los skupiny, protože být v té druhé s Dánskem a Švýcarskem, zřejmě jsme mířili do bojů o záchranu. Výkony na tomto mistrovství byly od začátku doslova bídné. S velkým problémem jsme porazili slabé Slováky a zoufalé Bělorusy. Ostatní soupeři už pro nás byli naprosto neřešitelným a nedostižitelným soustem.

size="11pt"Je ovšem potřeba se zamyslet, kde je skutečný problém? Co za ty roky dokázal pan Lener ve své funkci udělat a vymyslet, aby se s podobnými výsledky a hlavně výkony, něco provedlo? Po minulém mistrovství se vše hodilo na trenéra Přerosta. Letos jsou výkony, pod mediálně velmi tlačeným trenérem Petrem, ještě daleko horší. Trošku mi to připomíná fotbalovou reprezentaci. Pod Bílkem bylo všechno špatně, pod Vrbou jsou média ze všeho nadšena. Přitom úroveň hry je prakticky totožná. To samé platí pro reprezentační dvacítku.

size="11pt"Problémem jsou samozřejmě i osobnosti a individuální výkony. Podle draftu a mediální tlačenky by českými hvězdami a tahouny měli být Pastrňák a Zacha. Pastrňák je pro mě absolutně největším zklamáním z našeho celku. Loni se prosadil v NHL, ale zde své zápasy odehrál neuvěřitelně individualisticky a většinou nebyl na ledě absolutně vidět. Člověk začne i přemýšlet, jakou úroveň má ta slovutná NHL, když tam takový hráč uspěje. Zacha pro mě zklamáním není. Od něj jsem absolutně nic nečekal a dle mě jde o výborný marketing a neskutečnou tlačenku jeho otce, který má na média pro mě nepochopitelný vliv. Ta citují z jeho slov, případně opisují z jeho článků na osobních stránkách. Zacha byl mizerný už minulé mistrovství. Tam to ovšem s tatínkem hodili na Přerosta. A média i hokejoví činovníci jim to zbaštili. Přitom i z kabiny se ozývaly hlasy, že jeho přístup byl špatný.

size="11pt"Ostatně tento rodičovský vliv je jedním z největším problémů českého hokeje. Vypadá to, že rodiče o všem rozhodují, do všeho kecají a svaz skáče, jak oni pískají. Proč se raději Lener a spol. neseberou a nevyrazí se zeptat třeba do Finska, co s mládeží? To by ovšem museli přiznat, že někde udělali chybu a že vše úplně tak nezvládají, jak tvrdí. A to jim ego nedovolí. Proto budeme příští rok v Kanadě rádi, když se nějak proplácáme ze skupiny a ve čtvrtfinále jen budeme čekat kdo a kolik nám opět naloží.

size="11pt"Včerejší čtvrtfinále byla vysloveně ostuda. Bohužel podpořená i bídným a podlézavým komentářem dvojice Dusík-Antoš. Jejich výkon byl ostatně celé mistrovství takový nevalný, jakoby si člověk až začal myslet, že jsou tam na náklady hokejového svazu a že nesmí vůbec kritizovat. Snad se tedy do příštího šampionátu zlepší nejen oni, ale zejména mladíci. Jinak to bude opravdu zavánět bojem udržení.

Autor: Jakub Zeman | neděle 3.1.2016 8:15 | karma článku: 21.22 | přečteno: 664x

Další články blogera

Jakub Zeman

Jak je možné, že Záruba neskončil?

Arogance. Sebestřednost. Nulová sebereflexe. Namyšlenost. To vše je hokejový komentátor České televize Robert Záruba v posledních letech. V pátek dopoledne ale překročil všechny hranice.

12.2.2022 v 17:28 | Karma článku: 35.96 | Přečteno: 1720 | Diskuse

Další články z rubriky Společnost

Ladislav Pokorný

Vláda by měla zvážit nařízení, kterým bude stanoveno, že v Česku se už žije líp

Pan premiér se v médiích opakovaně vyjádřil, že díky vládě se občanům žije už jen lépe a že téměř vše bylo vyřešeno. Tuto skutečnost by však bylo vhodné vtělit do vládního nařízení, neboť je smutné, že ne všichni občané to chápou.

28.3.2024 v 16:51 | Karma článku: 30.51 | Přečteno: 416 | Diskuse

Jan Pražák

Mají mít staří lidé přednost?

Ráno jsem vstala levou nohou. Začalo to už předchozí večer, vnučka mi říkala do telefonu, že tam u nich přepadl nějaký mladý mizera staříka, který sotva chodil. Okradl ho a srazil na zem, až si ten pán pohmoždil ruku a odřel tvář.

28.3.2024 v 14:34 | Karma článku: 26.83 | Přečteno: 1478 | Diskuse

Jan Ziegler

Komunistický guru Marx byl vykořisťovatelem a hrubým člověkem

Na zakladateli vědeckého socialismu toho nebylo moc vědeckého a dělníky vůbec nemusel. Viděl v nich pouze nástroje (užitečné idioty), které svrhnou kapitalismus. Nenáviděl Židy a Slovany včetně Čechů.

28.3.2024 v 13:30 | Karma článku: 15.96 | Přečteno: 250 | Diskuse

Rudolf Pekař

Bacha na sváteční cyklisty

Začátek jara přináší nejen kvetoucí přírodu, ale také návrat cyklistů na silnice. Bohužel, spolu s nimi se objevují i tzv. sváteční cyklisté, kteří se chovají neopatrně a nezodpovědně.

28.3.2024 v 12:17 | Karma článku: 6.19 | Přečteno: 189 | Diskuse

Tomáš Vodvářka

Velký pátek jako příležitost

Už několik let je v "portfoliu" státních svátků i Velký pátek, který by mohl být vhodnou příležitostí k uvědomění si tzv. evropských hodnot, s nimiž se poslední léta mediálně žongluje.

28.3.2024 v 9:34 | Karma článku: 17.53 | Přečteno: 253 | Diskuse
Počet článků 201 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1854
Mladý člověk se svým názorem.

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...