Jakub Zeman

Propaganda začíná mířit i na děti

26. 01. 2016 7:10:00
Je to už řádnou dobu pořádná mediální masáž. Jak bychom se měli hezky chovat k imigrantů, jak jsou všichni báječní lidé, jak jim ve vlastní zemi hrozí nebezpečí atd. Poslední dobou ovšem sluníčkáři svou masáž přitvrdili.

Štěstím zatím je, že imigranti u nás zůstávat nechtějí. Zdůrazňuji zatím. Ale ta mediální masáž, která se na nás valí už měsíce ze všech stran, je neskutečná. Překrucování pravdy, lži o inteligenci a vzdělání přicházejících lidí, lži o důvodech, kvůli kterým migrují do Evropy. Hrůza. Ke všemu ještě dávání příkladů, jak ostatní země, zejména Němci, jsou na rozdíl od nás vstřícní a mírumilovní. Zatímco my jsme prý jen ubozí rasisté a nic jiného.

No párkrát se mi z těch sluníčkářských řečí udělalo pořádně nevolno. Jasně, pro různé neziskovky je podobná situace ráj, ze které se dá vyždímat velký kapitál. Ale co pro ostatní? Význam pro ostatní ukázala silvestrovská noc v několika německých městech. Ač se média snažila sebevíc události zatajit a ututlat, naštěstí se jim to nepodařilo. A nastal problém. Co kdyby se najednou lidé zamysleli a došlo jim, že imigranti asi nebudou především doktoři a inženýři, kteří budou mít pro společnost velký význam. Dokonce by se lid mohl domyslet, že by mohla být ohrožena jeho bezpečnost.

Bylo potřeba masáž přitvrdit a ještě víc eskalovat. Někdo se zřejmě pořádně zamyslel a napadlo ho, že zamíří na děti. Na tvory, kteří věří každé pohádce a jsou daleko důvěřivější, než dospělý lid. Proto byl vymyšlen a vypuštěn do světa propagandistický komiks. Kreslený příběh, jak jsou všichni, co k nám přicházejí báječní a jak je potřeba jim především pomáhat. Velebnosti, ale tohle je už vážně hnus. Zajímalo by mě, kam až jsou sluníčkářské osoby schopny zajít, aby alespoň částečně prosadily svou?

Dodatečně jsem si přitom vzpomněl na učitelku, která aby přiblížila dětem islám při vyučování, vyučovala jednu hodinu v jejich ženském oděvu. Už tehdy mě napadla celkem zábavná myšlenka, jestli pak paní učitelka stejně přistupuje k výuce i při jiných příležitostech a učí vždy v dobových kostýmech poplatných probíranému učivu. Pak by totiž mohla při učení o pralesech a jejich obyvatelích vyučovat nahá. Vždyť oni tam přece také tak chodí, proč to tedy dětem nepřiblížit. Samozřejmě, že podobným způsobem k výuce jindy nepřistupuje a šlo jen o další nevhodný pokus jedné učitelky blbnout dětem hlavu.

Že ostrá propaganda ze všech médií míří na naše dospělé hlavy, jsem si za poslední měsíce už docela zvykl. Ovšem, že zamíří sluníčkáři na daleko citlivější místo v podobě dětí, překvapilo i mě. Je vidět, že tito lidé se neštítí vůbec ničeho a že se zřejmě máme ještě na co těšit.

Autor: Jakub Zeman | karma: 34.29 | přečteno: 798 ×
Poslední články autora