Jakub Zeman

Pane Vrbo, neděkujeme a urychleně odejděte!

22. 06. 2016 18:15:00
Mistrovství Evropy pro český tým skončilo. A dopadlo to bídně a velkým neúspěchem. Pokud bysme se bavili jen o předvedené hře, nebál bych se ani výrazu ostuda. Hlavním viníkem tohoto neúspěchu je samozřejmě trenér Vrba.

Všechny tři zápasy měly jeden společný jmenovatel. Tím byla neuvěřitelná podělanost českých hráčů. Málo kreativity, málo nápadů, málo odvahy při hře dopředu. Místo toho neustále pomalá hra, s přihrávkami zejména dozadu a nezřídka až k Čechovi. Od něj letěl jen dlouhý nákop dopředu a snad ještě častěji do autu. Když přicházel Vrba k reprezentaci, všichni básnili jaký začne reprezentace hrát báječný útočný fotbal, jak naučí reprezentaci útočit. A výsledek? Vrba nejenže tým nenaučil útočit, on ho i odnaučil bránit.

Pan Vrba je pro mě velice arogantní člověk, kterému naprosto nesmyslně udělala česká média svatozář a pasovala ho na spasitele českého fotbalu. Novináři tím ještě více pohonili už tak nezdravě vysoké ego trenéra, který už poslední rok nehrál ani nijak zajímavý fotbal s Plzní. Pan Vrba vedl jako reprezentační trenér už dvacítku na MS v Dubaji v roce 2003. Shodou zajímavých skutečností jsem se byl na tomto turnaji podívat jako divák. Dokonce jsem se s trenérem a panem Fitzelem i osobně setkal. A od té doby si o těchto dvou pánech myslím své.

Už tenkrát turnaj nesmyslně zmastil tím, že nebyl schopen postavit správnou sestavu. A mužstvo, ve kterém bylo i několik současných reprezentantů, vypadlo v základní skupině. Nepřešlo přes Austrálii a Kanadu. Už tenkrát to byl ostudný výsledek. Teď dostal šanci u dospělé reprezentace a opět s ostudným výsledkem na šampionátu. Česká republika se od rozdělení státu dostala na všechna ME a vždy uhrála alespoň jedno vítězství. Na tomto šampionátu je z Evropy skoro každý, takže samotný postup byl povinností. A skončilo to tak, že český tým zde získal jen jeden ubohý bodík.

Nejhorší na všem je, že Vrba bohužel u reprezentace s největší pravděpodobností zůstane. Sám si ve své aroganci a namyšlenosti představoval, že po něm sáhne jeden z nejbohatších klubů Evropy z Petrohradu. Jenže ouha a už i tam zřejmě prokoukli jeho kvality a raději sáhli po zkušeném kozákovi Lucescovi. A najednou zbyla pro Vrbu jen bezvýznamná Machačkala a tam se mu samozřejmě nechce. Komu by se také chtělo. A tak Vrba začne dělat machra, že samozřejmě u reprezentace zůstává a že nic jiného než dodržení smlouvy nepřichází v úvahu.

Kdyby měl jen trochu cti, musel by po takovém propadáku odstoupit sám. Když už on není charakter, měl by s ním zamést Pelta. Ale ani ten to bohužel neudělá. Jistě si všichni pamatujeme nesmyslný hon na Bílka, který byl tak zesměšňován, kritizován a ponižován, že by si od něj pes kůrku nevzal. A nakonec skončil pátý v Evropě. Teď by se všichni novináři i fanoušci měli Bílkovi hluboce omluvit. A já začnu. Pane Bílku dokázal jste s týmem skvělý úspěch a pokud jsem volal po vašem odvolání, spletl jsem se a omlouvám se. To co přišlo po vás, je totiž ve všech směrech ještě daleko horší. A vy pane Vrbo, prosím, seberte si pana Krejčího a nejlépe i pana Fitzela a vyražte za zajímavým dobrodružstvím na východ. Mě tu rozhodně chybět nebudete.

Autor: Jakub Zeman | karma: 23.59 | přečteno: 1149 ×
Poslední články autora