Kam až klesne úroveň fotbalové redakce ČT?

Poslední dobu se to opakuje pořád dokola. Slabý komentář a ještě horší výkony ve studiu. Nasazování stále stejný spolukomentátorů už mě irituje velmi dlouho, ale poslední dobou to tak nějak vrcholí.

K napsání těchto řádků mě ve finále vyprovokoval až včerejší zápas Manchesteru United s Anderlechtem. Fotbal to byl velmi dobrý. Navíc pro mě, jako fanouška domácích i s dobrým koncem. Ale to, co tam vyváděla pětice Vlášek, Karoch, Čapek a oba Zelenkové, tak to klobouk dolu. Začalo to už před zápasem ve studiu, kdy celá „chytrá“ trojice tvrdila, že Mourinho nemá s Manchesterem žádnou trofej. Jako fanoušek United nejsem nijak obzvlášť nadšený z Mourinha na jejich lavičce. Dokázal bych si tam představit někoho jiného. Ale takhle lhát a vymýšlet si o jeho výsledcích?

Vždyť letos se v Anglii zatím rozdělovaly dvě trofeje a obě má Manchester. Jasně, že jde o ty menší, ale říkat, že ještě nemá žádnou trofej, to je naprostá neznalost, která by se dala pochopit u nějakého fanouška, ale ne u šéfa fotbalového úseku v televizi a dvou tzv. expertů. Dále se všichni tři velmi podivovali nad tím, že kvůli tomu chce tolik vyhrát Evropskou ligu, která prý nemá takový význam. Ano, Evropská liga samozřejmě nedosahuje úrovně a významu Ligy Mistrů, nicméně chlapce ve studiu by mělo napadnout, že když už se Manchester dostal do této fáze soutěže, nechce ji vyhrát kvůli nějakému poháru, ale zejména proto, že vítěz postupuje přímo do základní skupiny Ligy mistrů. Ale to už bych po nich chtěl asi moc.

Pak předali slovo komentátorské dvojici. A to byla také šou. Vláška nemá cenu snad hodnotit, protože u tohoto chlapa jsem už dlouho přesvědčený, že se ke komentování nemohl dostat bez nějaké velké známosti. Jeho výkony jsou opakovaně hrozné. Tentokrát mi utkvěla zejména jedna jeho myšlenka, kdy při jasném penaltovém faulu na Zlatana prohlásil, že je dobře, že ji rozhodčí nepískl, protože by zkazil celý fotbal. Karoch je kapitola sama pro sebe. To jeho smání se vlastním hláškám, neustálé ehmmm a další zvuky, to je fakt možné asi jen v České televizi. Vrcholem jejich společného výkonu bylo hádání se, které zakončil Vlášek větou, že je to prostě jeho názor.

Nechápu to neustálé nasazování Karocha a Zelenky do vysílání. Obzvlášť u Zelenky mě to už hodně nadzvedává. O víkendu se projevil jako charakter, když i po několika záznamech neustále obhajoval nasimulovaný let Zemana. A hned v následujícím týdnu se objeví tři hodiny ve studiu, kde nás obohacuje svými moudry. Copak jsou všichni důležití v České televizi hluší a slepí? Asi ano, pokud tam šéfa fotbalové sekce dělá pan Čapek. A přitom má Česká televize dvě komentátorské dvojice, které jsou dobré a dají se poslouchat. Dvojice Bosák-Hyský a Štěpán-Němec by úplně stačily. Česká televize těch zápasů zase nevysílá tolik, takže dvě dvojice jsou dostačující.

Jako fanoušek United jsem rád, když se mohu v televizi podívat na své oblíbené mužstvo, ale s takovou omáčkou kolem budu příště zase raději, když to bude vysílat Novasport a nebo budu zoufale ladit nějaký korejský stream.

Autor: Jakub Zeman | pátek 21.4.2017 8:30 | karma článku: 38,68 | přečteno: 5158x
  • Další články autora

Jakub Zeman

Výmluvy. To je český fotbal.

1.11.2020 v 12:58 | Karma: 21,95

Jakub Zeman

Trpišovský mimo realitu

13.8.2019 v 17:28 | Karma: 16,75

Jakub Zeman

Jak jsem bořil mýty o Chorvatsku

2.8.2017 v 17:36 | Karma: 22,73

Jakub Zeman

Sparta si to zvorala v zimě

31.7.2017 v 17:58 | Karma: 24,44

Jakub Zeman

Pane Lavičko, tohle se vám nepovedlo

25.6.2017 v 16:50 | Karma: 34,78
  • Počet článků 201
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1854x
Mladý člověk se svým názorem.

Seznam rubrik