Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Výmluvy. To je český fotbal.

Poslední dobou se ve fotbale probírají dvě kauzy. Obvinění Berbra a zastavení ligy. Obě dvě „kauzy“ spojuje to samé. Jen samé výmluvy.

Roman Berbr. Jistě kontraverzní osoba, proti které se údajně báli všichni vystoupit a proto šli za ním, jako tupé stádo. Šli za ním, protože to všem vyhovovalo. Ostatně poslední hlasování na volební valné hromadě to jednoznačně ukazuje. 117 delegátů z českých klubů hlasovalo pro jeho zvolení místopředsedou. Pouze tři byli proti. Čtyři se hlasování zdrželi, což považuji za největší vyčůranost. Opravdu chce pak někdo do médií tvrdit, že všichni jen čekali na to, až to všechno praskne?

Srandovní v této celé kauze jsou čeští novináři. Dokud byl Berbr u moci, málokdy jste se někde od nich dočetli cokoliv proti němu. Jak byla jeho moc oslabena, vylezli novinářští nedoukové ze svých nor a začali psát velké investigativní články a rozhovory. Zvláštní je, že jim vůbec nevadí funkcionáři a hráči, kteří podle odposlechů prodávali zápasy. Viníka mají jednoho a tím je Berbr. To je přeci poptávka stáda, tak proč rozkrývat skutečnou pravdu. A proto klidně udělají rozhovor s funkcionářem Litoměřicka, které prokazatelně postavilo dle domluvy proti Vyšehradu náhradníky. Vždyť on ten pán je vlastně chudákem, který je tím vším strašně poškozený…..

Velkou mediální hvězdou posledních dní se také staly Živanice a jejich „předseda“ pan Špaček. Ze zajímavosti jsem si pustil jejich pár zápasů. A vřele doporučuji si je pustit. Taková koncentrace buranského chování, to se jen tak nevidí. Kamera je v Živanicích u střídaček a proto je slyšet vše od jejich střídačky, funkcionářů a diváků. Při jakémkoliv písknutí proti jejich mužstvu se začne ozývat neskutečné množství vulgárních urážek, kdy „do prdele“ je to opravdu nejslušnější. A mimochodem, pokud zápasy, které jsem si pouštěl, považuje pan Špaček za nějak extra ovlivněné, doporučoval bych mu nižší soutěže, aby viděl, jak vypadá opravdu ovlivněný zápas.

Živanice si také stěžovaly, jak byly strašně šikanovány a pokutovány, že nemají mládežnická mužstva. Když tuto povinnost musí dodržovat a dodržují kluby v nižších soutěžích, proč by zrovna Živanice měly mít výjimku? Není tak těžké si dohledat, že v předchozích sezonach měli jedno, maximálně dvě mládežnická mužstva. Je zvláštní, že novináři si vybrali zrovna tenhle klub a nebyli schopni si zjistit skutečnosti. Asi se to prostě nehodilo do krámu.

V čem novináři ale stoprocentně vynikají, je svádění zoufalých evropských výkonů českých zástupců na uzavřenou českou ligu. Prý nerozehranost…..Ach jo. Česká liga, před posledními zápasy evropských pohárů, přišla pouze o dvě kola. Před tím byli hráči na reprezentacích a následně okamžitě naskočili do pohárů, které se hrají co sedm dní. To znamená, že nemají žádnou pauzu a nejde o žádnou nerozehranost. Dokonce Jindřich Trpišovský v rozhovoru po Leverkusenu tvrdil, že Stanciu nehraje, protože je ještě unavený z reprezentačních zápasů a ostatní hráče také zatím nemohou z únavy dostat. Tak jak to kluci od pera je? Jsou hráči unaveni, jak tvrdí trenér jednoho z mužstev, nebo mají málo vytížení, jak nám podsouváte vy?

Dle mého je pravda přesně uprostřed. Tohle je ideální rytmus, na který jsou česká mužstva zvyklá. Liberec ani Sparta by stejně neměli kádry na to, aby hráli co čtyři dny. Vždyť Sparta to s bídou dává dohromady na jeden čtvrteční zápas. Problém bude někde jinde. V kvalitě. Například Dočkal na evropské tempo nestačí. A to se proti nim přišel AC Milán projít. Obránci Sparty dělají fatální chyby a všichni hledají problém všude jinde. Slavia zase trpí vlastní bezchybností, když minulý rok jim bylo médii vtloukáno do hlav, jak hrají fantasticky, i když prohrávají. Zde bude ten problém a ne v rozehranosti, o kterou tu vůbec nejde.

Český fotbal je prostě nemocný. Nejen korupcí, která s odchodem Berbra a Damkové ani náhodou nezmizí. Je nemocný naprostou absencí sebereflexe, kdy pořád někdo hledá nepřítele a problém jinde, místo aby si zametl před vlastním prahem. Pro lidi, kteří mají fotbal opravdu rádi, je to velká škoda.

Autor: Jakub Zeman | neděle 1.11.2020 12:58 | karma článku: 21,95 | přečteno: 433x
  • Další články autora

Jakub Zeman

Jak je možné, že Záruba neskončil?

Arogance. Sebestřednost. Nulová sebereflexe. Namyšlenost. To vše je hokejový komentátor České televize Robert Záruba v posledních letech. V pátek dopoledne ale překročil všechny hranice.

12.2.2022 v 17:28 | Karma: 36,01 | Přečteno: 1721x | Diskuse| Společnost

Jakub Zeman

Korupce z českého fotbalu nikdy nezmizí

Už je to nějaký čas, co byl zadržen Roman Berbr. Českými médii se okamžitě rozjela kampaň, podle které to byl jediný zlosyn v českém fotbalu a prý teď bude vše jen růžové. Nebylo před Berbrem, nebude ani po něm.

2.1.2021 v 16:11 | Karma: 30,59 | Přečteno: 787x | Diskuse| Společnost

Jakub Zeman

Proč tolik pláče kvůli správnému rozhodnutí?

Slavia včera nepostoupila do LM. Přišla tím o velké miliony a rozjel se velký slavistický a mediální lynč hlavního rozhodčího. Slovinec a celý jeho národ, to dokonce schytal i z evropského parlamentu.

1.10.2020 v 13:10 | Karma: 21,25 | Přečteno: 550x | Diskuse| Společnost

Jakub Zeman

Šlesingr a Hrušínský se projevili jako naprostí....

Koronavirus, který před pár dny ještě zesměšňoval každý, kdo uměl otevřít hubu, momentálně ochromuje celý svět. Za Čechy se jako naprostí jájínkové projevili především dva. Pan Šlesingr a pan Hrušínský.

12.3.2020 v 18:12 | Karma: 43,73 | Přečteno: 3392x | Diskuse| Ostatní

Jakub Zeman

Skvělí fanoušci, strašní trenéři a ČT.

Mistrovství světa juniorů v hokeji, pořádané Českou republikou, zanechalo několik dojmů. Některé významně vynikly. Fantastičtí fanoušci, slabé výkony hráčů, velice slabí trenéři a katastrofální přístup České televize.

4.1.2020 v 13:29 | Karma: 34,18 | Přečteno: 1284x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Jako prd do Stromovky, posmívá se Fico slovenské sbírce pro Ukrajinu

29. dubna 2024  10:08

Slovenský premiér Robert Fico označil úspěšnou sbírku na munici pro Ukrajinu, ve které Slováci už...

„Islamisté si tu dělají, co chtějí.“ V Hamburku žádali zřízení chalífátu

29. dubna 2024  9:54

Víkendová demonstrace radikálních muslimů v severoněmeckém Hamburku, při které účastníci požadovali...

Královéhradecký kraj opět očekává těsný souboj ODS s hnutím ANO

29. dubna 2024  9:50

Billboardy a plakáty už několik dnů patří kandidátům červnových voleb do Evropského parlamentu. A...

Žena, kterou ve žďárském útulku surově pokousal pes, v nemocnici zemřela

29. dubna 2024  9:48

Svým velmi vážným zraněním podlehla dvaašedesátiletá žena, kterou v půlce dubna napadl v psím...

  • Počet článků 201
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1854x
Mladý člověk se svým názorem.

Seznam rubrik