Jak se anonymní ministr vnutil mezi celebrity

30. 10. 2016 9:00:00
Daniel Herman. Jméno, které jsem před týdnem nebo deseti dny vůbec neznal. A rozhodně jsem nebyl sám. A také jméno, ze kterého se za tento týden, stala klasická česká celebrita vystupující v bulvárních pořadech i na internetu.

Ministr kultury Daniel Herman. Pro mě absolutně neznámé a nezajímavé jméno jakéhosi nevýznamného úředníčka. Tedy alespoň někdy před týdnem touto dobou. Od té doby, ale tento člověk rozjel neuvěřitelnou kampaň v médiích, která se v pátek ukázala jako předčasná prezidentská kampaň. Samozřejmě ne jeho, on je jen něčí nástroj. Jen si po páteční exhibici na Staroměstském náměstí nejsem jistý, kdo je tím skutečným hybatelem, kdo celou tuto pseudokauzu rozjel.

Pan ministr přibližně před týdnem nebo deseti dny prohlásil, že ho vydíral prezident Miloš Zeman. Použil k tomu jakéhosi starého strýce odněkud z Kanady. A rozjel se neskutečný mediální kolotoč, jaký už strašně dlouho nepamatuji. Důvod, proč to údajné vydírání, na které má i prý svědky, neoznámil Herman hned v září, se asi nedozvíme. Ostatně ani údajní svědci, kteří by jeho informaci potvrdili, se stále též neobjevili. Zvláštní, že tohle českým médiím absolutně nevadí. Jedou pořád stejnou lajnu a hlavně, že mohou bušit a napadat současného prezidenta.

Pan Herman se svým strýcem se měli dokonce objevit i v pořadu pana Krause. Upřímně, tento pořad, který v době svého vysílání na České televizi byl zábavný a zajímavý, je už poslední roky jen ubohým bulvárem. Přesně sedícím na televizi typu Primy. Pořad se nakonec vysílal a nebo nevysílal. Ani sám nevím. Ale co mě zaujalo, bylo to osazenstvo zmiňovaného pořadu. Ruml, Žantovský, Kocáb a k tomu několik hysterických umělců. Ostatně ti sami o sobě jsou zajímavými osobami. Nikdy se neštítí vystoupit a zapanáčkovat na volebním mítinku jakékoliv strany a teď najednou začnou vyskakovat. Vsadím se, že spousta z těch, kteří byli u Krause nebo na Staromáku, Zemanovi na nějaké předvolební akci v minulosti vystoupili.

Ostatně přítomností těchto osob se pořad, i celá ta protestní akce na Staroměstském náměstí, sama od sebe kompletně zdiskreditovaly. Otázkou jen zůstává, jestli tam už nevystupovali na předčasné prezidentské kampani. Čí, to ať už si každý doplní sám, podle toho, kdo se akce i natáčení z prezidentský kandidátů účastnil.

Koho je mi ale opravdu líto, je ten dědoušek z Kanady. Vím, že se jmenuje Brady a čest tomu, co ve svém životě prožil. Jenže o něj ve skutečnosti v celé kauze samozřejmě nešlo. Médiím i celé skupině za Hermanem šlo především o zneuctění prezidenta a o jeho diskreditaci. A použili k tomu nebohého důchodce, kterého si přivezli z Kanady a kam ho brzy zase vrátí. Když jsem viděl ten jeho utrápený výraz na fotkách z natáčení pořadu a ze Staromáku, bylo mi ho opravdu líto. Hodně mi to připomnělo akce tzv. šmejdů, kteří navezou naivní důchodce, někde je zavřou a grilují je.

Skvěle se ke všemu postavil prezident Zeman. Při předávání ocenění si neslušných pozvaných lidí, kteří se odmítli na slavnost dostavit, ani nevšiml a vůbec se o nich nezmínil. Krásně, pro něj s nezvyklou grácií, to celé přešel a stal se v podstatě vítěz nezvykle pojatého státního svátku. Otázkou jen zůstává, jak dlouho a s jakou intenzitou bude předčasná prezidentská kampaň a masáž v médiích pokračovat. A také to, kdo skutečně v tomto případně tahal za nitky a použil Hermana a hlavně Bradyho, jakou svoje loutky.


Autor: Jakub Zeman | neděle 30.10.2016 9:00 | karma článku: 42.10 | přečteno: 2199x

Další články blogera

Jakub Zeman

Jak je možné, že Záruba neskončil?

Arogance. Sebestřednost. Nulová sebereflexe. Namyšlenost. To vše je hokejový komentátor České televize Robert Záruba v posledních letech. V pátek dopoledne ale překročil všechny hranice.

12.2.2022 v 17:28 | Karma článku: 35.96 | Přečteno: 1720 | Diskuse

Další články z rubriky Společnost

Ladislav Pokorný

Vláda by měla zvážit nařízení, kterým bude stanoveno, že v Česku se už žije líp

Pan premiér se v médiích opakovaně vyjádřil, že díky vládě se občanům žije už jen lépe a že téměř vše bylo vyřešeno. Tuto skutečnost by však bylo vhodné vtělit do vládního nařízení, neboť je smutné, že ne všichni občané to chápou.

28.3.2024 v 16:51 | Karma článku: 35.51 | Přečteno: 688 | Diskuse

Jan Pražák

Mají mít staří lidé přednost?

Ráno jsem vstala levou nohou. Začalo to už předchozí večer, vnučka mi říkala do telefonu, že tam u nich přepadl nějaký mladý mizera staříka, který sotva chodil. Okradl ho a srazil na zem, až si ten pán pohmoždil ruku a odřel tvář.

28.3.2024 v 14:34 | Karma článku: 30.74 | Přečteno: 2510 | Diskuse

Jan Ziegler

Komunistický guru Marx byl vykořisťovatelem a hrubým člověkem

Na zakladateli vědeckého socialismu toho nebylo moc vědeckého a dělníky vůbec nemusel. Viděl v nich pouze nástroje (užitečné idioty), které svrhnou kapitalismus. Nenáviděl Židy a Slovany včetně Čechů.

28.3.2024 v 13:30 | Karma článku: 17.31 | Přečteno: 309 | Diskuse

Rudolf Pekař

Bacha na sváteční cyklisty

Začátek jara přináší nejen kvetoucí přírodu, ale také návrat cyklistů na silnice. Bohužel, spolu s nimi se objevují i tzv. sváteční cyklisté, kteří se chovají neopatrně a nezodpovědně.

28.3.2024 v 12:17 | Karma článku: 6.36 | Přečteno: 220 | Diskuse

Tomáš Vodvářka

Velký pátek jako příležitost

Už několik let je v "portfoliu" státních svátků i Velký pátek, který by mohl být vhodnou příležitostí k uvědomění si tzv. evropských hodnot, s nimiž se poslední léta mediálně žongluje.

28.3.2024 v 9:34 | Karma článku: 18.68 | Přečteno: 284 | Diskuse
Počet článků 201 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1854
Mladý člověk se svým názorem.

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...