Jakub Zeman

Jak se anonymní ministr vnutil mezi celebrity

30. 10. 2016 9:00:00
Daniel Herman. Jméno, které jsem před týdnem nebo deseti dny vůbec neznal. A rozhodně jsem nebyl sám. A také jméno, ze kterého se za tento týden, stala klasická česká celebrita vystupující v bulvárních pořadech i na internetu.

Ministr kultury Daniel Herman. Pro mě absolutně neznámé a nezajímavé jméno jakéhosi nevýznamného úředníčka. Tedy alespoň někdy před týdnem touto dobou. Od té doby, ale tento člověk rozjel neuvěřitelnou kampaň v médiích, která se v pátek ukázala jako předčasná prezidentská kampaň. Samozřejmě ne jeho, on je jen něčí nástroj. Jen si po páteční exhibici na Staroměstském náměstí nejsem jistý, kdo je tím skutečným hybatelem, kdo celou tuto pseudokauzu rozjel.

Pan ministr přibližně před týdnem nebo deseti dny prohlásil, že ho vydíral prezident Miloš Zeman. Použil k tomu jakéhosi starého strýce odněkud z Kanady. A rozjel se neskutečný mediální kolotoč, jaký už strašně dlouho nepamatuji. Důvod, proč to údajné vydírání, na které má i prý svědky, neoznámil Herman hned v září, se asi nedozvíme. Ostatně ani údajní svědci, kteří by jeho informaci potvrdili, se stále též neobjevili. Zvláštní, že tohle českým médiím absolutně nevadí. Jedou pořád stejnou lajnu a hlavně, že mohou bušit a napadat současného prezidenta.

Pan Herman se svým strýcem se měli dokonce objevit i v pořadu pana Krause. Upřímně, tento pořad, který v době svého vysílání na České televizi byl zábavný a zajímavý, je už poslední roky jen ubohým bulvárem. Přesně sedícím na televizi typu Primy. Pořad se nakonec vysílal a nebo nevysílal. Ani sám nevím. Ale co mě zaujalo, bylo to osazenstvo zmiňovaného pořadu. Ruml, Žantovský, Kocáb a k tomu několik hysterických umělců. Ostatně ti sami o sobě jsou zajímavými osobami. Nikdy se neštítí vystoupit a zapanáčkovat na volebním mítinku jakékoliv strany a teď najednou začnou vyskakovat. Vsadím se, že spousta z těch, kteří byli u Krause nebo na Staromáku, Zemanovi na nějaké předvolební akci v minulosti vystoupili.

Ostatně přítomností těchto osob se pořad, i celá ta protestní akce na Staroměstském náměstí, sama od sebe kompletně zdiskreditovaly. Otázkou jen zůstává, jestli tam už nevystupovali na předčasné prezidentské kampani. Čí, to ať už si každý doplní sám, podle toho, kdo se akce i natáčení z prezidentský kandidátů účastnil.

Koho je mi ale opravdu líto, je ten dědoušek z Kanady. Vím, že se jmenuje Brady a čest tomu, co ve svém životě prožil. Jenže o něj ve skutečnosti v celé kauze samozřejmě nešlo. Médiím i celé skupině za Hermanem šlo především o zneuctění prezidenta a o jeho diskreditaci. A použili k tomu nebohého důchodce, kterého si přivezli z Kanady a kam ho brzy zase vrátí. Když jsem viděl ten jeho utrápený výraz na fotkách z natáčení pořadu a ze Staromáku, bylo mi ho opravdu líto. Hodně mi to připomnělo akce tzv. šmejdů, kteří navezou naivní důchodce, někde je zavřou a grilují je.

Skvěle se ke všemu postavil prezident Zeman. Při předávání ocenění si neslušných pozvaných lidí, kteří se odmítli na slavnost dostavit, ani nevšiml a vůbec se o nich nezmínil. Krásně, pro něj s nezvyklou grácií, to celé přešel a stal se v podstatě vítěz nezvykle pojatého státního svátku. Otázkou jen zůstává, jak dlouho a s jakou intenzitou bude předčasná prezidentská kampaň a masáž v médiích pokračovat. A také to, kdo skutečně v tomto případně tahal za nitky a použil Hermana a hlavně Bradyho, jakou svoje loutky.


Autor: Jakub Zeman | karma: 42.10 | přečteno: 2199 ×
Poslední články autora