Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

H24a31n62a 40V81l68k17o13v85á

15. 1. 2016 14:20

Autora se zastanu, byť mi občas ( v jiných článcích) připadá zbytečně hnidopišský.

Již jsem zde v reakci na nějakého bojovníka za svatou Evu psala, že my skutečně nemáme dost informací k tomu abychom si utvořili spravedlivý obraz. Pravda je, že případů, kdy se lidé brání postupu Barnevernetu je po celé Evropě mnoho, zrovna ale případ paní Michalákové považuji za jeden z nejednoznačných (přečetla jsem o tom dost z různých zdrojů na to abych dala zapravdu jednoznačně matce) a česká média považuji za zaujatá. Češi žijící v Norsku se vyjadřují v různých diskusních fórech, snaží se o přístup do českých médií, který jim není příliš umožňován a já jsem si z toho odnesla poznatek, že česká média informují jednostranně. Proč jinak by žádné z mainstreamových médií neotisklo vyjádření češky žijící v Norsku (vydalo pouze Svobodné fórum) o manipulacích pana Zdechovského v případě špatně slyšící matky a "nedostatečného očního kontaktu". Matka byla drogově závislá, dítě se narodilo s abstinenčními příznaky a proto byla matka dlouhodobě v pozornosti BV. Pan Zdechovský se omezil pouze na oční kontakt a vytvořil kauzu. Bohužel pro něj matka svůj příběh zveřejnila v Norských médiích a na toto poukazovaly české matky žijící v Norsku. Teprve když se celá věc provalila na Svobodném fóru pan Zdechovský celou situaci přiznal a napsal "vysvětlující" (okecávací) blog..

Pro mne ztratil důvěryhodnost a bohužel pod touto optikou posuzuji všechny další informace od něj a od skupiny Česko, vraťme děti rodičům.

Kdyby si manipulace odpustili, udělali by lépe.

1 0
možnosti
LB

Po přečtení Vašeho článku i malé části diskuze vím, že je úplně zbytečné se s Vámi pouštět do polemik, ale přesto mi to nedá.

Maminka i holčička jsou čeští občané a Česká republika má povinnost je chránit. Pokud někomu někdo odebere dítě, tak by pro to měl mít sakra pádné argumenty, měl by je dát na stůl a měly by být nespochybnitelné. Pokud toto neudělá, vzbudí zákonitě prostor k tomu, že lidé začnou pochybovat. Devítiměsíční dítě, je na matce absolutně závislé jak fyzicky tak psychicky. A to nemluvím o tom, když je to dítě takto těžce/smrtelně nemocné. Určitě nejde o špatné rodiče, když si takto nemocné dítě berou každý den domů a za tři měsíce mu chtějí dát svoji ledvinu.

Vy se neustále oháníte jakýmsi zákonem, který neexistuje. Ale existuje záruka, že ČR udělá maximum pro své občany v zahraničí. Nebo až pojedete na dovolenou a ukradnou Vám pas, tak se spokojíte s tím, že Vám na ambasádě řeknou, že krádeže jsou běžnou součástí místní kultury (na policii se Vám jistě vysmějí) a proto Vám nový nevystaví, neb jste se nezařídil tak, aby Vám ho neukradli?

Až jednou budete mít děti, tak pochopíte, že takováto krádež dítěte je pro rodiče něco nepředstavitelného. Až na vyjímky lidé své děti milují a snaží se jim dát to nejlepší. Pro mě osobně je to něco, co by mě zaručeně přivedlo do blázince.

PS: Jaké to jsou ty opravdové problémy, které ČR má a měla by je řešit a ne se zabývat zbytečnostmi, jako je jedno odebrané dítě? Mohl byste být konkrétní?

0 0
možnosti
RK

R64a80d35e83k 89K69a39l97a90č

14. 1. 2016 21:54

Pane autore, mluvíte o respektování zákonů. Sdělte mi, prosím, které zákony byly porušeny u paní Michalákové a v tomto nejnovějším případě.

2 0
možnosti
MB

Autora tento problem nezajima, ale presto venuje svuj cas tomu aby vytvoril tuto parodii na blog...nevim jestli se smat nebo brecet. Kdyby jste si alespon neco k problemu zjistil a vytvoril nejakou konstruktivni kritiku, ale tohle? Ohromne jste se ztrapnil. Nashledanou

3 0
možnosti
JZ

J42a62k11u29b 94Z39e10m60a13n

14. 1. 2016 12:59

Hmm, budete se asi divit, ale mě je fakt úplně ukradené, co si myslí nějaký anonymní diskutér.

0 3
možnosti
VM

"Sami chceme, aby imigranti u nás dodržovali naše a ne své zákony, tak proč se v této chvíli chováme jako nevycválaní imigranti a nerespektujeme zákony svobodné země?"

Dodržovat zákony a respektovat je je obrovský, OBROVSKÝ rozdíl. V podstatě jste touto větou každého, kdo nesouhlasí s trestem smrti ve Vietnamu (svobodná země), či trestání homosexuálů v Rusku (svobodná země) atd. přirovnal k "nevycválaným imigrantům".

Nehledě na to, že srovnáváte dvě odlišné věci- verbálně nesouhlasit se zákonem jiné země je úplně něco jiného, než porušovat zákon země, ve které se nacházím.

Ale kdybyste si toho uvědomil, asi by vám to rozhodilo argumentaci. Očividně nebylo vašim cílem vyplodit konstruktivní článek, nýbrž... nevím, vzít lidem právo na názor? Ukázat, že vy jste ten, kdo ví vše nejlépe? Srovnat ti, kteří nesouhlasí s imigranty? Možná jen další trapný pokus, jak lidem vnutit myšlenku, že imigranti jsou stejně dobří jako my... medvědí služba, vskutku.

3 0
možnosti
JZ

J91a97k77u15b 94Z17e33m59a93n

13. 1. 2016 22:02

To se šeredně pletete, protože já s imigranty absolutně nesouhlasím a největší radost by mi udělalo, kdyby si v kvůli zimě sbalili svých pár švestek a zase putovali zpátky.

0 1
možnosti
MK

R^Perfektně napsáno, výborná reakce na negativní připomínky diskutérů.

Zkrátka vynikající postřeh R^R^;-D;-D

0 2
možnosti
PK

proti tomu bych nic neměl, až na to, že autor pojímá jako negativní příspěvek každý, který uvádí na pravou míru jeho neznalost:-);-)

2 0
možnosti
JZ

J84a95k34u86b 16Z49e66m13a49n

13. 1. 2016 18:52

Děkuji za zdejší diskuzi, i když u většinu diskutérů neměla žádnou úroveň. Ale zase mi ukázala alespoň dvě věci o určité části českého národa. První je, že většina má opravdu velký problém pochopit psaný text. Většina ze zdejších diskutujících se snažila se mnou něčem přít. Přitom, kdyby uměli chápat psaný text zjistili by, že jsem se nepostavil na žádnou stranu a nechal rozhodnutí na těch, které mají informace. Ty nemám já a stejně tak nikdo ze zdejších diskutérů. Přesto si dokážou hrát na jediné spravedlivé. Druhou věcí je neuvěřitelná hloupost a tupost diskutujících. Jsem rád, že se zde objevilo několik příspěvků, se kterými sice nesouhlasím, ale měly úroveň. Většina ovšem byla ubohým plivancem někoho, kdo si tu léčil nějaký mindrák. Ostatně to bývá v anonymních diskuzích velmi časté. Dá se říct, že mě toto internetové hrdinství ani nepřekvapuje.

2 0
možnosti
LN

..jj..pokračujte v tomhle tónu...a určitě budete mít v životě hodně přátel...a úspěchů....:-/

2 0
možnosti
AJ

to dite ma ceske obcanstvi. Lekari rodice chvalili, sestra ktera si s rodici nesedla poslal udani. Norska socialka na miste nic neoverila a rodicum, na stedry den, 9ti mesicni, tezce nemocne dite, odebrala. Pokud je toto pravda, tak nechapu vas blog ... .

2 0
možnosti
PK

Vážený autore, nejenom že jste svým článkem projevil svou nedostatečnou informovanost o případu a svými arogantními příspěvku pod vlastním článkem projevujete dostatečnou neúctu k diskutérům, kteří se Vaši neznalost snaží napravit.

Vy dokonce neuznáváte nárok na svobodu projevu českého občana v situaci, kdy je neoddiskutovatelně pošlapáno mezinárodní právo.

Ve svém článku radíte, že by se člověk měl seznámit s právy země, ve které žije. Měl byste se proto nad sebou zamyslet, neboť neznáte právo země a mezinárodního uskupení, ve kterém žijete a pozastavujete se dokonce nad svobodným projevem spoluobčanů.

Pokud Vás tento případ nezajímá, což Vám nikdo neupírá, nechápu, proč se vůbec zabýváte reakcí lidí, které případ zajímá a není jim lhostejný osud českého občana v cizí zemi, kterému se děje bezpráví..

9 0
možnosti
JZ

J64a49k41u72b 11Z82e12m44a84n

13. 1. 2016 16:12

Vážený pane, nevím jestli jen nerozumíte psanému textu, nebo jste prostě hlupák. Kdybyste ti četl, zjistil byste, že se nestavím na žádnou stranu v tom případu. A to právě proto, že stejně, všichni zdejší diskutující nemám zdaleka všechny. Ti ovšem mají jasno, i když o problému mají stejne povědomí jako já. A lidé, kteří jak tupci uvěří tendenčně napsanému článku, si přehnanou úctu nezaslouží. Ještě mě zajímá, jakou souvislost má právo mezinárodního uskupení ve kterém žijeme s případy v Norsku?

0 3
možnosti

"Mladý člověče" ono dát si či nedát panáka na ulici je přeci jen jiné, než když vám seberou děti a zakážou je i vídat.

4 0
možnosti
JZ

J21a23k60u61b 13Z65e52m37a88n

13. 1. 2016 16:06

Zákon je pořád zákon. Že vy si ho ohýbáte podle svého a jak se vám hodí, je jiná věc.

0 3
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS