Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Pane autore, zkuste si ten Zemanův projev přečíst ještě jednou. Zdá se, že jste ho nepochopil anebo nečetl pozorně, což je ovšem značně zaviněno i těmi hloupými titulky. On totiž nemluvil primárně o premiérovi. On hovořil o politicích všeobecně, a speciálně zmínil i presidenta. Takže, pokud se uplakánek Sobotka cítil dotčeně, je to jeho věc a svědčí to o mizivém nadhledu. Jsem odpůrce současného presidenta ale tady mu v podstatě není co vyčíst :

...Chcete-li se zbavit jakéhokoli politika, prezidenta nevyjímaje, je k tomu jediná demokratická cesta - a to jsou svobodné volby, které v daném případě budou za rok. Vypadáte mladě, takže roku 2017 se zcela určitě dožijete. A pak existuje nedemokratická cesta - a ta se jmenuje kalašnikov,“ prohlásil Zeman podle ČTK v pondělí na mítinku v Tišnově u Brna...

26 0
možnosti
MM

Odpovídal na dotaz, jak se zbavit premiéra.

1 1
možnosti
Foto

Jenže není terčem kritiky ta dotazující se, ale president, který svou odpověď zobecnil. Takže oč vlastně jde? Lhal snad president? Nelhal. Odpověděl správně, protože jiná možnost jak se zbavit ústavních činitelů opravdu není. Existuje sice odvolání ale to je nepravděpodobné. Znovu ale, je důležité, že pan president nemluvil o předsedovi vlády ale o politicích obecně, včetně sebe sama. Takže správné titulky by měly znít...President vyzývá k použití kalašnikovu proti premiérovi a sobě. Jenže to by se novinářům asi nehodilo.

11 0
možnosti
Foto

Pokud to bylo takto (jak jsem kdesi četl):

Otázka studentky z publika:

"Dobrý večer, pane prezidente, já bych Vám chtěla poděkovat za všechny občany České republiky, určitě všechny, protože někteří ani neví, kdo vůbec na Hradě sedí, jaká osobnost. Chtěla bych Vám poděkovat, jakým způsobem vlastně svoji funkci vedete, a měla bych na Vás otázku. Určitě víte, že se projednávala petice za odstoupení pana (předsedy vlády Bohuslava, pozn. ČTK) Sobotky a petice byla shrnuta ze stolu. Chtěla bych se zeptat, jakým způsobem vlastně mají čeští občané postupovat, protože jak víme, pan Sobotka určitě nestojí za českým národem, ale proti němu."

(Potlesk v sále.)

Odpověď prezidenta Miloše Zemana:

"Chcete-li se zbavit jakéhokoli politika, prezidenta nevyjímaje, je k tomu jediná demokratická cesta - a to jsou svobodné volby, které v daném případě budou za rok. Vypadáte mladě, takže roku 2017 se zcela určitě dožijete. A pak existuje nedemokratická cesta - a ta se jmenuje kalašnikov."

(Smích a potlesk v sále.)

Pak na tom neshledávám absolutně nic špatného a ty, kteří na tomto základě pořádají další hon na prezidenta Zemana, považuji za mimořádně odporné lidi.

12 0
možnosti
Foto

Děkuji za potvrzení. :-)

1 0
možnosti
JZ

J77a25k62u77b 30Z22e69m50a37n

26. 1. 2016 19:32

Jestli jste pozorně četl můj článek, prezidenta neodsuzuji. Jen konstatuji, že tentokrát přestřelil.

1 3
možnosti
Foto

A v čem přestřelil. V tom že pravdivě odpověděl na dotaz? Anebo snad to co řekl je lež?

9 0
možnosti
JZ

Není to lež. Nicméně takhle se můžeme bavit v hospodě u piva. Takhle těžko může vystupovat prezident na oficiální besedě. Sám bych si hodně přál, aby Sobotka i s tou svojí partou zmizel.

1 0
možnosti
  • Počet článků 201
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1854x
Mladý člověk se svým názorem.

Seznam rubrik